;

Studieture og -rejser

Som elev på Det Blå Gymnasium har du rige muligheder for at komme til udlandet, idet skolen både arrangerer studieture for de enkelte klasser og i samarbejde med de øvrige synergiskoler tilbyder forlagt undervisning i udlandet. Efter afsluttet eksamen er der desuden mulighed for at komme i praktik i udlandet (PIU). 

Studieture

Studieture, er rejser der arrangeres for de enkelte klasser på henholdsvis 1. g og 2. g. For 1. g-elever arrangeres en 3-dages studietur til København, der vil indgå som en del af studieområdet.

Læs regler for deltagelse ved studieture for 1. g her

På 2. g af HHX arrangerer skolen en studietur af én uges varighed til et rejsemål i Europa fx Bruxelles, Strasbourg, Krakow og Amsterdam. Som elev skal man her forvente en brugerbetaling på ca. 3-4.000 kr. afhængigt af rejsemålet.

Læs regler for deltagelse ved studieture for 2. g her

Studierejser (forlagt undervisning)

I foråret på 1. g er der et tilbud om én uges studierejse til en destination i Europa. Mulige rejsedestinationer er fx London og Malaga. Det kan variere fra år til år, hvilke rejsedestinationer der udbydes. Eleverne tilmelder sig individuelt. Der vil her være en brugerbetaling på ca. 5-6.000 kr. pr. elev afhængigt af rejsedestinationen.

I efteråret på 3. g tilbydes der en 2- eller 3-ugers studierejse til destinationer i Europa (fx England og Spanien) og Kina. Under opholdet arbejdes der med kulturelle, historiske og samfundsøkonomiske aspekter af udviklingen i det globale samfund. Afhængigt af rejsemålet kan der forventes en brugerbetaling på mellem 8.000 og 21.000 kr. pr. elev.

Læs regler for deltagelse ved studieture for 3. g her

DSC_0870.JPG

Ovennævnte studierejser omfatter undervisning, udflugter og virksomhedsbesøg og udbydes i samarbejde med andre handelsgymnasier. Det Blå Gymnasium dækker omkostninger til undervisning, mens eleven selv betaler for rejse og ophold. Indkvarteringsformen er privat eller i tilknytning til universitetet, hvor undervisningen foregår.

Du kan læse mere om studierejserne på Synergiskolernes hjemmeside www.synergiskolerne.dk

PIU - Praktik i udlandet

Hvis du ønsker en erhvervsuddannelse, når du er færdig med HHX-uddannelsen, har du mulighed for at tage en del af praktikperioden i udlandet. Du får således både løn og merit for din praktik i udlandet. Via PIU-ordningen får du hjælp til at finde en elevplads og desuden rejse- og flytteudgifter dækket.

Kontakt vores PIU-koordinatorer Pia Havshøi (pha@vestfyns.dk) for mere information.

Du kan læse mere om PIU på www.PIU-sekretariatet.dk